top of page

A henna művészete

Mindig vonzott a testfestés, legyen az henna vagy tetoválás. Ezek az ősi módszerek számomra nagyon izgalmas rituálék, de sajnos ezekre a területekre is begyűrűzött a divat.


Női vezetőként fontosnak tartom, hogy a hozzám járó nőknek értéket adjak. A felszín mögé, a mélybe tudjunk nézni, hiszen a mélységekben van a legnagyobb tanítás, tanulás.


A henna igaz szerelem számomra a 30. születésnapomra az egész testemet behenáztattam, és megéltem egy igazi beavatást általa. Ezt az érzést próbáltam visszahozni most a hétvégén, amikor a női csoportomhoz hívtam egy igazi hennaművészt Czidlina Ildikó személyében. A henna művészt pedig szó szerint értem. Nem ismertük egymást személyesen, de közös ismerősök lévén kerültünk kapcsolatba. Már az első mondatoknál éreztük, hogy értjük és érezzük egymást.


Kifejezett kérésem volt, hogy ne „csak” henna legyen, hanem a csoport tudjon meg minél többet a festés történetéről. Ebbe bizony az is belefért, hogy Ildi elmesélte, ő hogyan talált rá a hennázásra, és mennyit segített neki élete alakulásában.


Nem volt kérdés számunkra, hogy mielőtt elindul a hennázás folyamata, csinálok egy meditációt, hogy Ildi és a csoport még jobban együtt tudjanak rezegni. A sámándob hangja nyitotta a szívkapukat, és a fény nyelve átszőtte a női szíveket a fény szálaival. Ildi pedig a raszta hajával, finom személyiségével, hangjával elvarázsolta a csoportot. A tudásával, finom érzékelésével pedig feltette az í-re a pontot.


Mindenki egyéni hennát kapott, ami passzolt a személyiségéhez, ami segíti az útját, és nem utolsó sorban egy szemet gyönyörködtető művészi alkotással lettünk gazdagabbak. Úgy érzem a henna igaz valóságát kaptuk meg Ilditől művészi szinten.


Ő az ember, aki szívén keresztül érzékeli a világot, és elhivatottsággal, szeretettel, türelemmel érzékeli a másik embert, és a tőle telhető legjobb tudását adja, mindig mindenkinek minden körülmények között.


Talán ezért is alakult úgy, hogy az általam használt fénynyelv utat tört felé, hiszen ilyen finom energia befogadó az új magas rezgésű energiára.


A fénynyelv erősen emlékeztet, és megint megmutatta, hogy hogy tud embereket összehozni, megnyitni, utat mutatni. A henna és a fénynyelv csodálatos párosítás. Hiszen a fénynyelvi kódok is felvihetők a bőrre, és Ildi életében először találkozott ezzel a csodával, mégis azt érezte, hogy haza érkezett általa. Ilyet akkor fogalmaz meg az ember lánya, ha emlékszik a fényre, és kódjaira. Idő kérdése, hogy a fénykódok Ildi által a hennázásban is életre keljenek.


Várom, hogy a henna és fénykódok házasságából milyen szépségek fognak születni, melyek különlegesek és gyógyítók, és sokaknak új dimenziókat fognak nyitni.

bottom of page