top of page

A létezés áldott állapot

Üdv mindenkinek!

Az új év első bejegyzése meditációs tapasztalaton alapul, mint a bejegyzéseim legnagyobb része. Remélem lesz, akinek tudok vele segíteni!


Túl sok impulzus ér, tele van a fejed gondolatokkal, melyek vég nélkül ismétlődnek és nem találod a békédet, a nyugalmadat? Gondolom, sokan vagytok, akiknek ismerős ez az állapot.

Képzeld el, hogy benne vagy egy gömbbe! Szó szerint egy burokba, amely nem enged be hozzád semmilyen impulzust. Olyan béke és nyugalom van benne, amelyet még soha nem tapasztaltál. Hogy milyen ez a burok (szín, méret, stb.), teljesen mindegy. A lényeg az élmény.

Még a fejedben a gondolatok is lecsendesednek, megszűnnek. Csak te vagy és a létezés. Létezés ebben a békében, nyugalomban. Itt nem az a fajta csend van, mely szinte agyonnyom. Amikor ironikus módon azt mondod, „megsüketülök” a csendtől. Ez valami más. A nyugalomban létezés egy olyan formája, amely eddig ismeretlen volt. Csak ülsz, lebegsz, létezel, és azt szeretnéd, ha soha nem érne véget ez az ÁLDOTT állapot.

Egyszerre csak egy dolog szűrődik be a burokba. Az, amivel épp dolgod van. Semmi más. Legyen az akármekkora feladat, ebben az állapotban, egész másképp látod, mert a létezés eme állapotában képes vagy a lehető legtisztábban érzékelni az adott dolgot. Hiszen semmi nem zavar most! Nincsenek gondolatrohamok ezer felől, hanem csak ez az egy dolog van, amivel most foglalkoznod kell. Csak ezt az egy dolgot kell megoldanod, s most teljesen tisztán láthatod, mit kell tenned.

Független vagy minden zajforrástól. Zajforrás alatt itt mindenféle impulzusokra gondolok. Például külső zaj, gondolatok, rokonok és barátok befolyása, stb. Csak te vagy, a legtisztább létállapotodban, és a feladat, ami megoldásra vár. De ha most nem szeretnél ezzel foglalkozni, csak létezni szeretnél ebben az ÁLDOTT állapotban, akkor tedd azt! A feladatod megvár akkor is, amikor már úgy érzed felkészültél rá és TELJES valóddal tudsz vele foglalkozni.

A lényeg, hogy hagyd magad TISZTÁN LÉTEZNI! Most nincs más feladatod.


bottom of page