top of page

Boldogságod magodban keresd!

Ez az üzenet szintén, és lényegében minden üzenet, csak annak szól, akit érint, aki benne van.

"Az előző írásban a csendről beszéltem. A Benső Csendről, hogy mindent magadban, MAGODBAN keress, s hogy indulj el befelé!" Ez nem azt jelenti, hogy egész nap csak ülj köldök nézve. Csupán szánj rá több időt. A lényeg, hogy idővel megtanulj egész nap így létezni. Hidd el, nem lehetetlent kérek! Nem is kérem, csak javaslom.

Tudom, most jó páran azt gondoljátok, hogy a mai világban ez nem működhet. Mert a világ olyan, amilyen. S hogy naiv az, aki a szeretetről, a békéről, a boldogságról papol. Pedig hidd el, változást másként el nem érsz! Csak ha TE változtatsz. Min tudsz te változtatni? Azon, amire hatással vagy. Mire vagy hatással? Saját kis életedre, életterületedre. Életed minden területére. Ha szebb, jobb, békésebb, boldogabb, egészségesebb életet szeretnél, akkor kezd el már ma!

Nézd meg a mai napodat! Volt e valami, ami negatívan érintett, ami felbosszantott? Ha volt, vizsgáld meg, hogy reagáltál. A szokott módon? Akkor ideje ezen változtatnod! Ha vannak ismétlődő szituációk, események és te mindig ugyanúgy reagálsz, miért vársz változást?

A következő alkalommal,amikor szembejön veled egy ilyen ismétlődő helyzet, mielőtt kinyitnád a szád, vagy gondolatban kezdenéd a monológod, állj meg! Hunyd be a szemed ha kell, és vegyél jó pár mély lélegzetet, amíg azt nem érzed, hogy valamelyest megnyugodtál! Majd mondj, tégy, gondolj, érezz valami mást, mint amit szoktál! A legjobb az lenne, ha azt gondolnád, éreznéd, mondanád, hogy "rendben, ezt is megoldjuk, vagy ezen is túl leszünk, ez is elmúlik, vagy megengedem, hogy ezúttal minden másként történjen."

Miért? Mert ahányszor TE ugyan úgy, a szokott módon reagálod le a szituációt, megerősíted, megismétled, a társad, a párod, a kollégád, stb szintén a szokott módon viselkedik, csak fújjátok a lufit fel, újra és újra. De ezt te már jól tudod, hogy így működik, ezzel nem mondtam semmi újat.


Legyen a probléma akármilyen természetű, legyen egészségügyi, vagy bármilyen, Te vagy a felelőse! Tudom, ez sokaknak nem tetszik. De így van! Az első lépés ezért a változás irányába, a felelősségvállalás.

Tudom, hogy amikor a sok negatív érzelem, gondolat már fizikai szinten, betegség formájában megjelent, akkor a legnehezebb már megállni és visszafordulni. Nehéz, de nem lehetetlen. Tudom, hogy nehéz ilyenkor pozitív és szép és kellemes dolgokra gondolni, de érdemes megpróbálni. Mindig van kiút. És mindig van tovább. Amíg fel nem adod.

Nézz szembe a tényekkel! Vállalj felelősséget! Bocsáss meg magadnak és másoknak! Ez szintén fontos. Tetted, amit tettél. Mondtad, amit mondtál. Elmúlt. Bocsásd meg! Majd lépj tovább! Reagálj másképp, viselkedj másképp, hogy a változás elkezdődhessen életedben!

Ha még nem tetted meg...


Lejegyezte, Nebe'H'a Szeretettel


bottom of page